Omdat iedereen een kans verdient

Ontwikkelcentrum Het PLEIN is gericht op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Zo bieden we dagbesteding aan kinderen en jongeren die tijdelijk of nog niet naar school kunnen. Maar ook begeleiden we kinderen en jongeren op school, bijvoorbeeld bij de overgang naar school of om hen te ondersteunen bij de momenten waar ze hulp nodig hebben. Het doel is om onze cliënten weer terug te laten gaan naar het onderwijs. De afgelopen jaren is dat bij 50 van de 72 cliënten gelukt.

De kinderen en jongeren die (nog) geen perspectief hebben op regulier onderwijs worden ondersteund bij hun ontwikkeling naar maximale zelfstandigheid. Hiervoor hebben we onder andere een praktijkklas waar aandacht besteed wordt aan praktische zaken als hygiëne, geld, koken. Maar ook blijven we aandacht besteden aan de cognitieve ontwikkeling, omdat we vaak zien dat bijvoorbeeld het lezen op gang komt op veel latere leeftijd.

In tegenstelling tot veel andere organisaties werken we volgens het humanisme, dat houdt in dat we ontwikkelingsgericht werken. In onze visie op ontwikkeling kun je hier meer over lezen.

Op de pagina Over ons vind je meer informatie over onze manier van werken en onze visie.

Naast dagbesteding en individuele begeleiding bieden we naschoolse begeleiding voor dezelfde doelgroep, zaterdagopvang en vakantieweken. Je vindt meer informatie op  Overige activiteiten. Dit jaar gaan we ons ook meer richten op stages en werkplekken, een logisch vervolg. 

En kijk vooral ook op  Nieuws, hier staan onze nieuwsbrieven en andere nieuwtjes.


Twitter

 

Instagram: hetpleinamersfoort

 

ontwikkelcentrum Het PLEIN
ontwikkelcentrum Het PLEIN @het_Plein Zou Maxima veel ervaring hebben met schuldproblematiek? Door haar erbij te betrekken, kun je je afvragen of je het… t.co/uhoRd6BY3m Reageer Retweet Favoriet 31 Oct
ontwikkelcentrum Het PLEIN
ontwikkelcentrum Het PLEIN @het_Plein Wie heeft onze nieuwe website al gezien? t.co/Piib5aSU8a. Wij zijn er trots op, maar we vinden het belangri… t.co/Q252GLlo7e Reageer Retweet Favoriet 30 Oct